Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Ons moederbedrijf HOYA gelooft dat het beoefenen van de bedrijfsmissie in de dagelijkse activiteiten zal leiden tot een duurzame samenleving en milieu. HOYA streeft er altijd naar een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn en jaagt wereldwijde sociale activiteiten na die nauw aansluiten bij ons vakgebied.
Als onderdeel van HOYA Corporation voert PENTAX Medical MVO-activiteiten (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) uit om het bewustzijn van de waarden van diagnose en behandeling te vergroten door middel van toonaangevende medische endoscopen.

Meer

 

Middelbare scholieren maakten kennis met PENTAX Medical, ziekenhuizen in Japan en Singapore

november. 13, 2017

PENTAX Medical heeft een speciale lezing georganiseerd voor de Tokyo Metropolitan Tama Science and Technology High School om mensen bewust te maken van de waarde van endoscopie die gebruikt wordt voor de vroege detectie, diagnose en behandeling van gastro-enterologische ziekten.

We nodigden 21 leerlingen uit de 2e klas uit om het R&D-centrum in Tokyo, het NTT Medical Center in Tokyo, het Singapore Office van PENTAX Medical en het Singapore General Hospital te verkennen.

Dr. Ken Ohata, Senior Hoofdarts Gastro-enterologie bij NTT Medical Center in Tokyo, Japan, gaf de leerlingen een hands-on endoscopietraining.

De 21 leerlingen kregen ook de kans om de endoscopiekamers te observeren en te leren hoe endoscopen bediend worden met behulp van trainingsmodellen. Een van de hoogtepunten van hun rondleiding was het zien van de eigenlijke klinische site waar het grootste aantal endoscopische submucosale dissectie-procedures ter wereld plaatsvindt.

De leerlingen leerden dat de therapieën geëvolueerd zijn naar patiëntvriendelijke, minimaal invasieve endoscopische procedures.

Dr. Ken Ohata, bekend als "The God's Hand" ["De hand van God"], ontmoette de leerlingen en legde zijn beleid uit om endoscopisten op te leiden om de kennis van ESD te vergroten, een praktijk die niet alleen in Japan maar ook in de rest van de wereld levens redt.

De leerlingen hebben ook ervaren hoe teamgeneeskunde, samen met de meest ultramoderne geneeskunde en geavanceerde technologieën, in het hele ziekenhuis wordt beoefend. Voor hen was het bijzonder opwindend om te ontdekken dat de in Japan ontwikkelde endoscopen bijdragen aan het redden van levens over de hele wereld.

De laatste dag bezocht de groep de PENTAX Medical faciliteiten in Singapore.

Jimmy Kewalramani, VP, Marketing, APAC gaf een presentatie over het marktlandschap voor endoscopie in Azië en hoe het APAC-team samenwerkt.

Na de rondleiding op kantoor bezochten zij het Singapore General Hospital, het grootste ziekenhuis in Azië dat al meer dan 200 jaar bestaat.

Het ziekenhuis wordt in hoge mate beheerd door de nieuwste IT-systemen om de patiënten efficiënt te kunnen verzorgen. Dr. Damien en Dr. Chin namen de studenten mee door het Ambulante Endoscopiecentrum, van de endoscopiekamers naar de opwerkingskamer.

Vóór het programma hadden de meeste studenten geen interesse in geneeskunde. Maar na het zien van de mentaliteit van de ingenieurs van PENTAX Medical waarbij de patiënt centraal staat en de door hen ontwikkelde endoscopen, werd een nieuwe groep aspirant-medische professionals geboren.

PENTAX Medical hoopt dat dit verhaal mensen bewust maakt van de waarde van vroege detectie, diagnose en behandeling met medische endoscopen.

.........................................................................................................................................................................

Engelse les georganiseerd door PENTAX Medical voor Tokyo Metropolitan Tama Science and Technology High School

Jun. 27, 2016

English Conversation (December 2015) 
English Conversation (December 2015)

Als een wereldspeler die flexibele medische endoscoopsystemen ontwikkelt, produceert en verkoopt aan meer dan 130 landen, draagt PENTAX Medical zijn steentje bij door middelbare scholieren in wetenschapsrichtingen aan te moedigen Engels te leren om hun vooruitzichten te verrijken.

PENTAX Medical heeft in december 2015 en maart 2016 Engelse lessen gegeven aan de Tokyo Metropolitan Tama Science and Technology High School om praktische Engelse gespreksvaardigheden aan te leren.

In december 2015 hebben cross-functionele teams Engelse conversatielessen gegeven aan de leerlingen van de 1ste graad. Onze PENTAX medische docenten stelden hun dagelijkse werk voor, hun ervaringen met in het buitenland te wonen en moedigden elke leerling aan om hun gedachten in het Engels te bespreken. Verschillende verhalen over de interacties met klanten, collega's, studies en vriendschappen werden goed ontvangen door leerlingen die ervan dromen om een ingenieur of wetenschapper te worden. Zij zijn ervan overtuigd dat Engels essentieel is om ideeën en gedachten met veel mensen te kunnen delen en uit te werken.


Brainstorming in English (March 2016)
At a special class 

In maart 2016 hebben we met leerlingen uit de 2de graad in het Engels gebrainstormd over toekomstige endoscopen. Drie medewerkers, waaronder twee ingenieurs, hebben de brainstorm gefaciliteerd. De leerlingen bespraken hun innovatieve ideeën voor toekomstige endoscopen.

In beide lessen kregen we positieve feedback van de leerlingen, dat ze aangemoedigd werden om Engels te leren zodat ze hun ideeën met veel mensen over de hele wereld kunnen bespreken.

.........................................................................................................................................................................

Steun voor een speciale les over endoscopische technieken met middelbare scholieren
Sep. 9, 2014

 

Een presentatie over endoscopen tijdens een speciale les

  

PENTAX "Er is een grens aan het aantal patiënten dat één arts kan redden. Maar als het aantal jonge volwassenen die arts willen worden stijgt, al is het maar met één persoon, dan kunnen meer patiënten worden gered."
De middelbare scholieren knikten instemmend terwijl ze luisterden naar deze woorden van Dr. Ken Ohata, een specialist in endoscopie. De opwinding was nog steeds zichtbaar op hun gezichten toen ze voor het eerst een echt endoscopiesysteem zagen.
De locatie was de Tokyo Metropolitan Tama High School of Science and Technology, gelegen in Koganei in de Tokyo Metropolis, en het was één onderdeel van de speciale klas die in de zomer van 2014 werd gehouden om kennis te maken met de frontlinie in endoscopische behandeling. Deze dag bleek een waardevolle ervaring te zijn voor de middelbare scholieren omdat het hun motivatie een echte boost gaf.

Rechtstreeks naar een toonaangevende expert op het gebied van endoscopie luisteren

At a special class
At a special class 

PENTAX Medical werkt samen met specialisten op het gebied van endoscopie om praktische demonstratieprogramma's uit te voeren over ultramoderne endoscopische technieken voor middelbare scholieren. De Tokyo Metropolitan Tama High School of Science and Technology, waar het programma werd uitgevoerd, is door het Japanse ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie uitgeroepen tot een Super Science High School. Deze speciale klas getiteld "De frontlinie van endoscopie - weten, zien en aanraken!" was gericht op tweedejaarsstudenten.

De gastspreker, Dr. Ken Ohata, is hoofd gastro-enterologie en directeur van het endoscopiecentrum van het NTT Medical Center Tokyo en een vooraanstaand deskundige op het gebied van endoscopie. Dr. Ohata is een vooraanstaande autoriteit op het gebied van endoscopische submucosale dissectie (ESD) en hij bezoekt opkomende landen zoals China en Rusland om ESD-technieken te onderwijzen en te verspreiden.

In deze speciale klas werd na Dr. Ohata's lezing, getiteld "Het pad naar endoscopist", een hands-on sessie gehouden." De ongeveer twintig deelnemende leerlingen waren zeer geïnteresseerd in het echte endoscopische systeem dat ze voor het eerst mochten hanteren.

De leerlingen drukten een sterker verlangen uit om in de geneeskunde te werken

Totally absorbed in the practical demonstration!
     Totally absorbed in the practical demonstration!

Om de leerlingen in staat te stellen meer te begrijpen over de vroegtijdige behandeling van kanker, werd in deze speciale klas een ruimte ingericht waar de leerlingen een endoscoop in de maag van een proefpersoon die voor het onderzoek was voorbereid konden inbrengen en een deel van het slijmvlies dat eruit zag als een laesie konden ontleden. In een ander deel van de kamer konden de leerlingen een endoscoop in een model van de dikke darm inbrengen en het apparaat via een replica van de binnenkant van een menselijk lichaam manipuleren, wat op een doolhof leek.
Hoewel de leerlingen misschien wel eens endoscopen in scènes in TV-drama's hadden gezien, was het voor hen bijna allemaal de eerste keer dat zij een echte endoscoop zagen of aanraakten. Toen zij om beurten probeerden de endoscoop te hanteren, konden velen van hen, ook al aarzelden ze aanvankelijk, de endoscoop vrij goed bedienen toen ze het eenmaal onder de knie hadden.
Terwijl hij de studenten gadesloeg, legde Dr. Ohata uit dat hij deze activiteiten voortzet in de hoop dat het aantal mensen dat zich in de toekomst met dit vak gaan bezighouden, zal toenemen.
Als reactie daarop uitten de leerlingen uitspraken zoals "Ik ga mijn uiterste best doen zodat ik in de toekomst lid kan worden van een medisch team" of "Vandaag is mijn vastberadenheid om in een medische setting te werken nog sterker geworden." De leerlingen hebben ook een beter inzicht gekregen in endoscopen. Sommigen van hen zeiden: "Ik wist niet dat endoscopen zo ver gevorderd waren" of "Endoscopen zitten boordevol met technologie waar Japan trots op kan zijn."
PENTAX Medical is van plan dergelijke inspanningen in de toekomst voort te zetten om het bewustzijn van de waarde van endoscopen en endoscopische behandelingen te vergroten.

.........................................................................................................................................................................

Helpen om endoscopische technieken wereldwijd te verspreiden

Jan. 20, 2014

ESD Training in St. Petersburg, Russia

Endoscopische Submucosale Dissectie (ESD) is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een endoscoop om laesies in het maag-darmkanaal te verwijderen. Deze techniek, die al meer dan tien jaar in Japan wordt toegepast, begint nu ook in de rest van de wereld te worden toegepast, vanwege de grote voordelen voor de patiënt. Deze voordelen zijn onder meer een snel herstel na de operatie en minder kans op complicaties.

Training was reported in the local newspaper
Training was reported in the local newspaper

 

ESD demonstration by Dr. Ohata in Chengdu, China 

PENTAX Medical draagt, samen met de ESD-producten die ze op de markt uitbrengen, bij aan activiteiten die deze technologie wereldwijd zullen uitbreiden. In februari 2013 hebben we steun verleend aan een seminar in Sint-Petersburg, Rusland, om de kennis van ESD-technieken bij plaatselijke artsen te vergroten. Tijdens dit seminar werden tien ESD-procedures uitgevoerd onder leiding van twee vooraanstaande ESD-beoefenaars, Ken Ohata, (Hoofd Gastro-enterologie en Directeur van het Endoscopiecentrum, NTT Medical Center Tokyo), en Yosuke Tsuji (Afdeling Gastro-enterologie, Graduate School of Medicine, de Universiteit van Tokio). De aanwezige artsen keken aandachtig toe en gaven blijk van een grote belangstelling voor de geavanceerde technieken die de instructeurs tentoonstelden. Nadat we in september 2013 een organisatie hadden opgericht om het gebruik van ESD-behandelingstechnieken in Azië te bevorderen, hebben wij in oktober steun verleend aan ESD-workshops in de Chinese steden Chengdu en Dalian.
Dr. Ohata merkte op: "Door het niveau van de medische technieken in het buitenland te helpen verhogen, zullen meer mensen worden gered." Bij PENTAX Medical zijn wij van plan om dergelijke trainingen te blijven ondersteunen en op die manier bij te dragen aan het wereldwijde gebruik van endoscopische technieken die de patiënt zo min mogelijk belasten.

 

 

This Site Uses Cookies. This site uses some unobtrusive cookies to store information on your computer for technical/functional purposes. We also use some non-essential cookies to anonymously track visitors on our site/on third party sites or enhance your experience of the site. By using our site you accept these cookies. For more information please see our Cookie Policy